Főzés közben nemcsak arra kell figyelni, hogy az étel finom legyen, hanem arra is, hogy az mennyire egészséges. Szerencsére ma már nem nehéz hozzájutni az egészséges alapanyagokhoz sem, hiszen az interneten is megrendelhetjük azokat. A bulgur sok egészséges ételnek képezi az alapját. A tört búzaként is ismert alapanyag, az utóbbi években pedig egyre népszerűbbé vált.
Nem kell egy egzotikus különlegességre gondolnunk, amikor meghalljuk a bulgur nevet, hiszen egyszerű búzáról van szó, amit különböző eljárásokkal kisebb-nagyobb darabokra törnek. A reformkonyha egyik fontos alapanyaga, hiszen rengeteg fontos ásványi anyagot, vitamint és rostot tartalmaz. A növényi rostoknak igen nagy szerepe van az emésztés során. Nemcsak az emésztés hatékonyságát fokozza, hanem a tápanyagok felszívódását is jelentősen megkönnyíti.
Az ételekből több tápanyagot hasznosítunk és kevesebb megy kárba. Ugyanakkor a növényi rostok az emésztőrendszer tisztításában is jelentős szerepet játszanak. A bulgur glikémiás indexe igen kicsi, ami lehetővé teszi a fogyasztását azok számára is, akik a cukorbetegség valamelyik válfajában szenvednek. Illetve fogyókúrázóknak, diétázóknak is hasznos tápanyagforrás lehet.
A vegán vagy vegetáriánus életmódot folytatóknak is szükségük van az efféle táplálékra, hiszen a bulgur jelentős mennyiségű fehérjét is tartalmaz, így alkalmas az állati eredetű fehérjék pótlására. Számtalan módon felhasználható a konyhában és változatos, ízletes ételek főzhetőek belőle. A bulgurból készíthető köret, leves, de a salátákban is ott a helye. Kóstolja meg Ön is ezt a kiváló eledelt, aminek a segítségével nemcsak finom, de egészséges ételek is készíthetőek!