Legyen szó tapasztalt profiról vagy kísérletező szakácsról, a kiváló minőségű edénykészlet mindkettőjüknek nélkülözhetetlen lehet. A legtöbb lábas szinte nap mint nap használatban van, ezért érdemes beruházni egy olyan prémium szettre, ami minden kulcsfontosságú darabot tartalmaz, és kiállja az idő próbáját.
Határozza meg, milyen típusú lábasok felelnek meg főzőlapjához vagy tűzhelyéhez, ez az első lépése a vásárlásnak. Sok gyártó szimbólumokat helyez el edényei aljára, jelezve, hogy az adott főzőlappal vagy hőforrással kompatibilis. Kerámia főzőlapon bármilyen edényt használhat, kivéve a rezet, a rozsdamentes acélt és az üveget.
Győződjön meg arról, hogy kiválasztott modellnek sima, lapos alja van, hogy a legjobban érintkezzen a főzőlap gyűrűjével. Döntse el, hogy szüksége van-e mosogatógépben mosható lábasokra, és gondolja át, hol fogja tárolni őket. Néhány típus levehető fogantyúval rendelkezik a szekrényekbe helyezéshez. Vannak, akik szeretik a fazekat és serpenyőt egy felfüggesztett rácsra akasztani egy sziget vagy félsziget fölé. Ez igazán stílusosan néz ki.