Browsed by
Kategória: Kulturális

Kövesse figyelemmel az Augusztus 20 vihar előrejelzést!

Kövesse figyelemmel az Augusztus 20 vihar előrejelzést!

Augusztus 20 vihar

Sajnálatos módon, kellemetlen eseményre emlékeznek vissza az emberek a 2006-ban történt katasztrófára, hazánk nemzeti ünnepének éjszakáján.

Augusztus 20 vihar előrejelzés

Augusztus 20 vihar miatt torkollott tragédiába, ami halálos áldozatot is követelt. Erről a napról tudni kell, hogy egyszerre állami és egyházi ünnep. Szent István király végigkíséri a magyarok életét, amióta szentté avatták 1083.aug.20-án, aki egyszerre volt király, államalapító és szent. Egyesek úgy tartják, hogy 2006- ban, emberi mulasztás miatt lett az Augusztus 20 vihar előrejelzés figyelmen kívül hagyva, vagy legalábbis nem tekintették fokozott veszélyforrásnak.

Budapest augusztus 20 programok-ünneplőbe öltözik a főváros!

Budapest augusztus 20 programok-ünneplőbe öltözik a főváros!

Budapest augusztus 20 programok

Budapestet megszeretni egyáltalán nem nehéz, hiszen olyan értékekkel rendelkezik, amelyek elkápráztatják az embereket. Legyen bár helybéli vagy csak turista, a település varázsa mindenkit magával ragad és nem ereszti el. Története egészen a keltákig vezethető vissza. A történelme is igen színes, hiszen felsorolni is nehéz volna, mi mindent látott már. Természetesen rendezvényekben is az élen jár.

Budapest augusztus 20 programok

Az egyik talán legnevesebb és a legtöbbek által várt a Budapest augusztus 20 programok. Annyira színes és széles a termékpaletta, hogy mindenhol képtelenség ott lenni, hiszen a város ilyenkor lüktet a rengeteg programtól. Az Államalapítás Ünnepén, augusztus 20-án mindenki megtalálja a neki való helyszínt és programot.

Zero Magyarországon

Zero Magyarországon

Zero
Zero

A március 24-én bemutatásra kerülő Zero című magyar-német és cseh szatíra középpontjában egy anarchista méhész áll, aki terrortámadást indít a rendszer ellen, annak érdekében, hogy megmentse a méheket.

Egy méhecske berepül a mézgyárba, mézgyár igazgatója kimenekül az erdőbe és méhész less belőle, majd pedig beleszeret egy mobiltársaság igazgatójának a lányába. A méhei azonban kihalnak egy közeli mobiltorony miatt.

A Bakelit M.A.C. izgalmas programjai

A Bakelit M.A.C. izgalmas programjai

Bakelit M.A.C. 2016
Bakelit M.A.C. 2016

Izgalmasan indul az év eleje ugyanis a Bakelit M.A.C 2016 január végi illetve februári programjai is rendkívül színesnek ígérkeznek. A hónap utolsó napjaiban a publikum megtekintheti Déri András Elemek című előadását illetve a CALIGULA-KLÁN: Császárrevü című művét. Előbbi témája a négy őselem, mely egy kimeríthetetlen világot nyit meg, míg utóbbi az erkölcs és a morál fogalmait taglalja.

Február 8-án az Aradi Kamaraszínház lép fel, az OROSZOK VS. AMERIKAIK című előadással, mely a két vezető hatalmat igyekszik bemutatni színházi szemmel. Február 15-én estre pedig a GlobART Társulat szórakoztatja majd a nagyérdeműt Vörösmarty Mihály klasszikusával, a Csongor és Tündével.

Szűcs Nóra: Szárnyak és gyökerek

Szűcs Nóra: Szárnyak és gyökerek

Szűcs Nóra: Szárnyak és gyökerek
Szűcs Nóra: Szárnyak és gyökerek

A szerző Szűcs Nóra, aki már évek óta külföldön élő kutató illetve coach. A könyv saját tapasztalataiból indul ki emellett pedig 27 kiköltözött magyar nővel készített interjút, melyeken keresztül igyekszik bemutatni a külföldi élet lehetőségeit illetve nehézségeit. Mindezt sok-sok gyakorlati tanáccsal megfűszerezve.

A kötet egy Magyarországon élő olvasó számára izgalmas bepillantást nyújthat a kint élők gyakran kihívásokkal teli, de mégis fordulatokban gazdag életébe. A könyv arra kérdésre keresi a választ, hogy vajon a külföldön töltött idő pozitívan hatást gyakorol-e a képességekre és a személyiségre.

Változatos karácsonyi vers gyerekeknek

Változatos karácsonyi vers gyerekeknek

Karácsonyi vers gyerekeknek - gyűjtemény
Karácsonyi vers gyerekeknek – gyűjtemény

A karácsonyi versek gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt szólnak, még azok is, amelyek egyszerűségükben hirdetik a karácsonyi örömöt, és békét. A Szenteste felcsendülő szavalatok nyomán idegen embereknek párás lesz a szeme, hisz a leghitelesebben a gyerekek tudják átadni a karácsony lényegét. A puszta, önzetlen szeretetet, amivel hegyeket lehet mozgatni, életeket lehet megváltoztatni, és amire egész világunknak épülnie kell. Ha szeretnél válogatni a karácsonyi vers gyerekeknek gyűjteményből, weboldalunkon most megteheted!

Magyar filmsiker Cannesban

Magyar filmsiker Cannesban

Cannes: magyar siker
Cannes: magyar siker

Nemrég került sor a vállalati filmeknek rendezett nemzetközi versenyre, amelyen a Greenroom két arany delfint is elnyert. Ez azért is jelentős, mert Cannes Corporate TV&Media Awardson még magyar film nem nyert eddig.

A Greenroom Reklámügynökség két arany trófeával térhetett haza, ami igen jelentősnek mondható a Cannes Corporate Media & TV Awards nyertesei között. A díjat a csapat Palm Beachen vehette át.

Az éjszakám a nappalod: hamarosan a moziban

Az éjszakám a nappalod: hamarosan a moziban

Az éjszakám a nappalod
Az éjszakám a nappalod

November végén kerül a mozikba, a Czukor Balázs, Anger Zsolt, Szamosi Zsófi, Pálos Hanna és Schrerer Péter főszereplésével készült magyar film, Az éjszakám a nappalod. Dési András és Móray Gábor nevéhez köthető örült vígjáték november 26-án debütál a hazai mozikban, melynek zenéjét a Zagarból már ismert Zságer Balázs szerezte. A történet főhőse Novák – Czukor Balázs – aki amióta barátnőjéhez költözött nem tud aludni.

Hajnali láz – Hamarosan a mozikban

Hajnali láz – Hamarosan a mozikban

Nemrégiben került a boltokba Gárdos Péter Hajnali láz című könyve, amelynek történetét saját szülei találkozása és szerelmüknek története inspirálta. Mindez azonban nem jöhetett volna létre, ha az író nem talál rá szülei ötven évvel ezelőtti levelezésére, amely aztán a regény alapját képezte.

Szemrevaló a Fassbinder

Szemrevaló a Fassbinder

ALI_IM_PARADIES_3A modern európai film egyik legjelentősebb rendezője idén lenne hetvenéves

 

A szeptember 24. és október 3. között a budapesti Művész moziban futó SZEMREVALÓ külön fejezetet szentel Rainer Werner Fassbinder munkásságának. A fesztiválon a FONTANE EFFI BRIEST, A SZABADSÁG ÖKÖLJOGA és A FÉLELEM MEGESZI A LELKET mellett hazánkban most először lesz látható Volker Schlöndorff filmje, a BAAL, melyben Fassbinder egyszerre alakítja Baalt és önmagát. Igazi kuriózum a dán Christian Braad Thomsen FASSBINDERSzeretni feltételek nélkül című dokumentumfilmje, valamint az ALI A PARADICSOMBAN, mely Fassbinder egykori élettársa, El Hedi Ben Salem M’barek Mohammed Mustafa tragikus sorsát mutatja be. A filmeket német nyelven, angol felirattal, magyar hangalámondással vetítik. A mozi előterében filmplakátokból látható kiállítás. Szeptember 28-án, a Fassbinder-portré vetítése után filmes szakemberek beszélgetnek Fassbinder művészetéről.

Ismét lesz Szemrevaló Filmfesztivál

Ismét lesz Szemrevaló Filmfesztivál

Szemrevaló Filmfesztivál
Szemrevaló Filmfesztivál

2015. szeptember 24. és október 3. között lesz elérhető a SZEMREVALÓ Filmfesztivál, amely a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum, valamint a Goethe Intézet közös fesztiválja. Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre, amely elhozza a német nyelvterület legújabb filmjeit. A fesztiválon számos alkotóval találkozhatnak a nézők. A program nagy hangsúlyt fektet a másság és a migráció kérdéseire, külön fejezetet szentel Rainer Werner Fassbinder alkotásainak, aki idén lenne 70 éves.

A sokoldalú táncművészek a természetből is ihletődnek

A sokoldalú táncművészek a természetből is ihletődnek

Táncművész
Táncművész

A tánc az ősidők óta jelen van a kultúránkban, sőt, minden kultúra magáénak tudhat egy bizonyos műfajt. Észrevehetjük, hogy a keleti és a nyugati kultúra között, de még kisebb régiók között is nagy eltérés van. Egy közös vonásuk azért van, hogy a tánccal szeretnek ünnepelni és kifejezni az érzéseiket.

Kerékgyártó Edina sokoldalú táncművész és a magyar művészeti körök egyik legelismertebb előadója. A táncos az érzelmeket viszi a színpadra, ami okkal fejlődött ki és rengeteg alkalomkor használták.

Erkel András emlékest

Erkel András emlékest

Erkel András emlékest
Erkel András emlékest

Az emlékest június 7-én, vasárnap 17 órától kerül megrendezésre, amelyen Erkel Andrásra emlékeznek, a tiszteletére rendezett kerti partin. Vidám jazz zene szól majd, barátok történetei, finom ételek és italok lesznek és látható lesz egy kis válogatás, amelyet az általa készített rajzfilmekből válogattak. Erkel András meghatározó alak volt a magyar és európai animációs filmgyártás terén. Számos ismert alkotó- és előadóművésszel dolgozott együtt, mint: Frank Zappa, Michael Jackson, John Coates, Csupó Gábor és így tovább. A vezetésével készült tévé- és mozifilmek rangos nemzetközi díjakat nyertek.

Bazi nagy francia lagzik vetítés

Bazi nagy francia lagzik vetítés

Bazi nagy francia lagzik vetítés
Bazi nagy francia lagzik vetítés

A vígjáték a vegyes házasságokról szól, amelyet nemrég mutattak be. A díszbemutatón jelen volt a film rendezője és egyik főszereplője is. A rendező a filmen keresztül mutatja be a francia társadalom gyakori konfliktusait, amelyek a vegyes házasságokból keletkeznek. A filmbeli házaspár négy lányt nevelt fel, akik közül három már férjhez ment. Az egyik egy zsidó, a másik egy arab, a harmadik pedig egy kínai férjet választott. A szülők legkisebb lányukban bíztak, hogy az talán majd egy rendes katolikus férjet választ magának. A konfliktus akkor robban ki, amikor kiderül, hogy a negyedik lány egy afrikai származású fiúval szeretné összekötni életét.

A francia vígjáték rendezője Budapesten

A francia vígjáték rendezője Budapesten

 Bazi nagy francia lagzik
Bazi nagy francia lagzik

A Bazi nagy francia lagzik francia vígjáték rendezője és egyik főszereplője Budapestre látogat. A film a tavalyi év egyik legnagyobb sikere volt Franciaországban. Az Életrevalók című film óta ez a film érte el az egyik legnagyobb bevételt. Minden idők 10 legnézettebb francia filmjei közé is bekerült. A szinkronizált filmet május 28-ától láthatják a nézők. A film egy családról szól. A házaspár katolikus szellemben nevelte fel négy lányát. A három legidősebb már férjhez ment, azonban mind más-más etnikumú és vallású férfit talált magának.

Liza, a rókatündér filmzenei album

Liza, a rókatündér filmzenei album

Liza, a rókatündér
Liza, a rókatündér

Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje már a 13. hete látható a mozik műsorán, és úgy tűnik, hogy a 10-es nézettségi toplistán biztos helye van. Az alkotók májusra egy videoklippel, Filmzene albummal és Filmzene bulival kedveskednek a rajongóknak. A bulinak a Fogasház ad otthont, május 22-én este. A zenét Dj Tomy Tani, Erik Sumo szolgáltatja majd, Hajnal Tímea képviseletében Dj Szabó Sim vág majd vissza. A Liza, the Fox-Fairy Original Motion Picture Soundtrack néven megjelenő album a Filmteam kiadásában jelent meg, több mint 160 nemzetközi digitális zenemegosztó oldalon látható.

Francia film a mozikban

Francia film a mozikban

Bazi nagy francia lagzik
Bazi nagy francia lagzik

Hamarosan egy újabb filmet láthatnak majd az érdeklődők a mozikban. A Bazi nagy francia lagzik című film kiváló alkotás, amely biztosan kellemes szórakozást kínál a nézőknek. Claude és felesége négy lányt nevelt fel, katolikus szellemben. A három legidősebb lány már férjhez is ment, azonban mindegyik férj más vallású és más etnikumú, amit a szülők nem néznek jó szemmel. Természetesen mindent megtesznek azért, hogy azt a látszatot keltsék, hogy elfogadják vejeiket, így a családi összejövetelek sok kellemetlenséget tartogatnak számukra.

Ki nyerte a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált?

Ki nyerte a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált?

Titanic Nemzetközi Filmfesztivált
Titanic Nemzetközi Filmfesztivált

A nyertes a fiatal francia rendező első nagyjátékfilmje, a Fidelio – Alice utazása lett. A különdíjat a Megléptek című alkotásnak ítélte a zsűri. A fesztivál 2015. április 10-18. között volt elérhető Budapesten. A Hullámtörők díjért 8 film versenyzett, amelyekben mind egy kivételes női sorsot ismerhettek meg a nézők. A közönségdíjat a Hétköznapi vámpírok kapta. Április 18-án, a záró gálán adták át a díjat, ahol jelen volt a zsűri: Ragályi Elemér, Timo Malmi, valamint Borislav Andelic, Horváth György, Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

Kezdődik a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Kezdődik a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Április 18-áig tart a Budapesten megrendezésre kerülő 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Öt helyszínen lesz elérhető a fesztivál, 32 nemzet 52 alkotását 8 szekcióba osztva tekinthetik meg a nézők. A Filmdokk szekcióban négy dokumentumfilm lesz látható, a Csend képe vetítése után beszélgetést tart Dus Polett, Kövecsi Anikó. A Hullámtörők díjért idén nyolc alkotás versenyez majd, amelyek mind egy különös női sorsot mutatnak be. A Csend képe egy dán-indonéz alkotás, amellyel elkezdődik a fesztivál.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás